Jak oslovit svou milou duši
Když v těle dřímá, aniž tuší
Že mnohdy ani nevíme
Že s námi celý život jde
Tak hovořím s mou milou duší
Vždyť všechno ví a všechno tuší
Když tápu, prosím ji o radu
Zda kroky svoje správně vedu
Když večer se jí na to ptám
Ráno odpověď dostávám
Kdo naslouchat chce svojí duši
Tak ztišit smysly vnější musí
Pak cítí svoji podstatu
Je sám se sebou v souladu