Anotace: ...
Jako že život nabízí víno+ženy, avšak hrdina místo toho volí peníze které si nechá, neutrácí - a pak ho ZA TO trápí výčitky? To je teda síla.
TOHLE kdyby se ti podařilo básničkou vyjádřit, předvést tento nový trend, jak se konzum zmocňuje i duše člověka a píše mu do svědomí nová pravidla... - jo to by byla paráda.
18.04.2019 12:57:36 | Karel Koryntka
Nevadí, já to myslela právě naopak. Že bere jen peníze a života si neužívá. Asi špatně vyjádřeno.
18.04.2019 12:08:05 | Bloodymary6
Úmysl je asi dobrý, když někdo hřeší nespořádaností života, přijdou na něj výčitky (i když někdy taky ne). Nechápu ale ty "peníze". Kritizovaný hrdina je zdá se floutek, marnotratník a požitkář. Takový svou činnosti přece vůbec nezískává peníze. Vlivem tohoto rozporu básnička ztratila logiku a přestala účinkovat.
18.04.2019 08:55:58 | Karel Koryntka