Anotace: ...jo! to je - ale pozor! bez něj by život neexistoval...
*
ranní díky
- sluncem oslepen
- vzdor šeru pod mrakem
mi dovolí nevidět
(jak dítě netušit)
že jsem hříčkou
v ruce sil starších než je vesmír sám
kratičkou svíčkou
plamínkem, jejž sfoukne čas
zápalkou, již odnese z té modré koule
vlastní rozklad
dívám se do slunce
a čekám času dech
v ruce hůl jak knipl
pohled mi zakysl
a husí kůže na zádech
rozhlížím se jak pivot
foukne odjinud, kripl
a ukončí ten krásný nesmysl
s nadějným jménem život
Já jí měl za tu s kosou. Ale je to vlastně kripl, jako kripl. Teď na jaře i to pohřební kvítí zalévá optimizmus. Tak zatnout zubní protézu a osladit si oči. Život, jak vyžilá kráska... ale sluší jí to.
30.04.2019 22:19:58 | šerý
Víme o tom, samozřejmě se nikdo netěší... a tak si všichni namlouváme, že dokud žijeme, je všechno OK... a ono to tak taky je.
01.05.2019 07:47:46 | aravara
Je mi poctou dať prvý dvojbod... tomu ako básnik dokáže vzdať hold...
30.04.2019 21:02:58 | maryshka008