Své kouzlo času mračna ticha strachu
u neskutečna prázdných trůnů zloby
při konci dějin země šedi krachu,
když nitro mučí slova obžaloby,
si vydobývá srdce suchem prachu
ve spánku doby zažívané mdloby,
kde hrubost bezbřehosti šalby šachu
mi duši smrtí k smíru nepodrobí.