Není zřejmý vztah vzdálené hvězdy a hledání slov ve vlastním nitru. Ale dá se to risknout bez vysvětlení a začátek je velmi pěkný. Na 4.řádku se posluchačům samou krásou zatajil dech. O to přesně jde. Na 5. řádku bych dal snažím se "dosáhnout" na své štěstí...
- a pak dál už to bohužel nechápu, něco chybí nebo něco je nedomyšlené. Tam, počínaje "ležím na zemi" je nějaký zvrat, nějaká odklon v úvaze. Vždyť hledání správných slov a cesta do sebe naopak vede k cíli.
Básnička je i takhle pěkná, zejména v začátku, pokud bys ji dokázal lépe dotáhnout, mohla by to být paráda. Pracuj na ní ještě, přemýšlej o názvu, o co tu jde? Co se to tu mihlo skutečného, živého? Básníku pracuj na své básni.
21.05.2019 07:54:54 | Karel Koryntka