Jen ticho noci sní – u stínů stromů řeky,
co v hvězdách zářících mi zrodí nový den
při odmlčení vin, jež lásce berou léky,
i klamů z nicoty, co zháší pochodeň.
Mé duši vládne mír, jenž protrpěné roky,
za ticha soudů mých, snad provždy pochopil;
jen Nekonečno ví, kam půjdou moje kroky,
jež u konečné cest snad naleznou svůj cíl.
Od duše světa pryč se poustevníkem stávám,
a v odříkání svém – nic s ničím nesrovnávám
i světa stálý strach já toužím nepoznat.
Již zcela usmířen, sám v opuštěných horách,
já pravdu nalézám jen v smutných metaforách,
co v slzách paměti si hradby staví snad.
Děkuji. Píši pouze občas. Nyní v důchodu - kdysi výzkumný pracovník. Čeština mi ve škole moc "nešla".
21.11.2019 23:15:43 | ARNOKULT