Anotace: ...
nepřidala ses na ničí stranu
ale ta láska
to ona volala
nehledala jsi žádného protivníka
ve svornosti
hledala jsi
spoluúčastenství člověčenství
a ono se zjevovalo
vystupovalo
odhalovalo se
ze skrytosti
všichni jste pluli
v jedněch vodách
snad zanechala jsi
otisk své bosé nohy
otisk po otisku
svých prstů
když dotýkala ses
pravdivosti
nehledala jsi vítěze
ani poraženého
prostě jsi byla
byla jsi
součástí bytí
průzračného
které se vydalo
bez jednostranné náklonnosti
bez rozdílu všem
soubytností
pomíjivého
mizejícího
však jednou pro vždy
daného
Jsou volání neslyšitelná, pomíjivá, mizející,
ale přesto jdeme za jejich hlasem.
**
23.11.2019 23:45:58 | JC senior