Generace
Staré stáří stářím zmírá.
V peřinovém věku
dcera matce hledá v knihách
předporodní vrásku.
Napsala je, jarní třešní,
památeční vůně.
Zmačkaná je hladem ve žních.
Další kvete v hlíně.
Odkvete-li, zapomene.
Marnivá je věčnost!
Sčesané dny bezejmenné
plodí dlouhověkost.