Sbírka: Pro pocit
Pláč
Hutnou hladinu tmy zčeřil cedník světla,
v kterém jsi ty cedil slzy pláče.
Mrzlo. Lucidní sen zchladil nářek světa,
když jsi musel z příběhů se vracet.
Odhalit chceš, proč svět pláče? Proč se vracíš?
Snad jen kvůli hádce nocí se dnem.
Ne, vždyť utopil jsi v sladkém moři svůj kříž.
A skřek havraní je v tónu šedém.
Zkoumá soud tvé obnažené světy v těle
kožené i něžné; tebe vězní!
Toužíš hledat v sobě ztichlé nepřátele.
Jenomže sám ležíš v kleci s bázní.
Šiješ v šatech pozemský čas bez vědomí.
Nahý stát před veřejností nechceš.
Ale pláčem jsi je smáčel – osamělým.
Odsouzen jsi smrtí pro tvůj proces.