Dítě
Porodil jsem dravé dítě – tiše.
Žilo. Mrtvé leží v živém břiše.
V těsné rakvi v těsném čase.
Šťastně zpívá, přesto přeje si žít.
Vkládá skrze krásu na dno dnů síť,
kterou sbírá konce naše.
Porodil jsem spící dítě – nahlas.
Staré tváře lidí dává do váz.
Kde se do nich voda vsákne.
Přivoněl si, ale rozmáčí se.
Pozřít chce je pavoučice.
Skrytá v neživotním vlákně.