Anotace: Lyrická báseň
Osm zvuků, oddělených trupů.
Osm cest, nevidoucích třesk.
Osm jednotek infekce, pro
tajemného zlého porotce.
Osm divů světa, ten svět
prudce nihilisticky tu si vzkvétal.
Proč jen tu stojí ten stůl, je poloprázdný
nebo poloplný, nebo si jen tak vrní.
Schází něco co by všem něco tak strašně
moudrého řeklo. Město plné lidí už se za ně
stydí zasel a tohle vše zase mnohoznačně
sklidil. Proud smyšlenek dovnitř i navenek
hroutících se do podlosti ve skrytu za celek.
Nepoznám co jsem já co jsi ty, taky zmaten
pak tedy zase zpět do cudnosti svých matek.
Sekerou se ohání hrůzu prý tím nahání ty hlavy
na kůly jsou dány. Granát práci odvedl tvoje já
tak trochu odřeknul od žívota, to je ta temnota.
Heslo prý se v ústech statisíců neslo se, pak někam
do ústrání odešlo. Nikdo nikde všude jen minulost
podivná, na tebe se podívá a možná tě ani nepozná.