Anotace: fuj, nesnáším pavouky
Sním sen náhle
probuzen, vtažen
do kolotoče reality.
Ne nejsem připraven.
Stojím tu a pozoruji
ty lidi co něco vidí.
Já to nevidím ptám
se tedy co vyhlížíš.
Že prý šťastnější
zítřek. Jen to dořekl
někdo do něj srčil
a on letí dolů tam
se rozprsknul tak
nenadále jako v
nejpravějším finále.
Je tu hra kdo ji
hraje neprohraje.
Já ji nechci hrát
chtěl bych žít ne
v rozepři s údělem
který je my udělen.
Strach plodí prach.
Prach je potřeba
rozfoukat. Pak se
ptát, jak se to vlastně
mohlo stát.
Detailní strohost
roztržený provoz.
Záchvat bolestně
astmatický. Empatický
tuze lidský, v posměch
daný kde jsou všechny
ty brány, byli už rozervány.
A kdy budou servány a
do rukou my dány. Vzdech
se my opovrženě vysmál.
Frontu prý na to vystál. Jen
aby někoho vysál jako upír
co jen to umí. Hlasitost
svých čínů tlumí, stejně
nezůstanou bez poskvrny.
Tak jsem tu v němém snu.
Kdy prosím skončí ta nudná
realita. Je taková pochmurná
veselosti zbavená. Nudná dáma
v rozkladu říká, já otázky tu nekladu.
Já ani ten barevný papoušek Kakadu.
Zakletý ve své černočerné černi.
Nikdo mne nevidí neslyší, neucítí.
Ošklivý parazité tu zde vylezli.
Rozlezly se do všech stran a tak
tiše otázkou se ptám. Proč zde v
tomto klinči. A proč já jsem tu
objednán, na tu vágní strohost.
Těchto poměru tak tuze sám,
jako ptáček v kleci, který tam
ještě klečí. Tam tlačen ještě
dále více stlačen, zahlédl
naposledy hejna mraků bez
covid 19 příznaků.
Experiment v tajné řeči předků
v křečí, ktří tam ještě stále křepčí.