Anotace: To už je třetí pokus.
Utopen kdesi
zmátořen, pak
i digitálně znetvořen.
Jen otevřel hubu bylo
v ní hodně pudu, beze
studu. Tolika marných
slov. Tolik vzduchu tobě
k uchu. Slyšíš to zdělení
stojí hned za ním, tak ho
vem a předej ho teď v tuto
marnou chvíli.
V buse jsem, rouškou přidušen.
Verše různé cestují my hlavou.
bez lístku. Doma jsem sednu
a nic v hlavě prázdno, neveselo.
Co tu tedy napíši, z výšin letí
něco a to my řeklo, tak radši hubu drž.
Držím hubu beze studu. Neřeknu nic
zlomil se mi v řeči, klíč. Ztrouchnivěle zřím
svět pln je modřin, mění barvu než zmizí
úplně a tajně na povrchu jsou stále. Kontroly
jsou však jen zběžné.
Letadlo dosedlo na runvay cosi roluje, asi koberec.
V klei uzavřený poklopec, čurák volá já chcu ven.
Proč chceš ven chceš sklidit smích, vždyť jsi jenom
tajtrdlík.
Vitr fouká, něco pod vousy si brouká.
Chtěl by na louku, květy, ovonět. Ne
dnes máš službu zde, budeš tu na ty
co říkají si lidé broukat, prohrábat jejich
pouta. Někomu zas na bebí srdceryvně foukat.
V hlave tolik myšlenek, úvah, smyšlenek kde
všechny jsou vypadli my z hlavy, děravá je od kulek.
Hlava děravá někdo krade my obsah, mého myšlenkového
trustu. Jak mám něco psát, báseň bez slovíček by byla
poněkud sebejistá a určitě i ponurá.
Slunko svítí směje se je tak milé. Ke mne však jeho
vlídnost nedojde. Stojím nasávám všechno jakoby vedle,
paprsky však míří správně. Co je zle, ten příjemce je
už odepsán, nic ho už nenabije ani energie blesku třesknul.
Hledám asi marnou cestu, nacházím však jen jakousi
mou fresku. Promítám si v duchu grotesku, Chaplin
kope někoho do prdele smích kde se bere, teď jsi mněl
spustit to veselo nebo trapno. Už nevím je to tam popleteno.
Propleteno jako když se anakonda páří. Jak se asi tváří ta
promiskuitní kurva. Náhle cilindr smeknula, potlesk zazněl
takový ten zdvořilý, aby trapnosti byla učiněna přítrž.
Pojďte blíže i skrze ty mé mříže, jo jsou všude.
Můžete vstoupit ale jen na krajíček. Jak se vám
tu líbí, udělejte si foto proto, aby bylo vše tak vidno.
A to už je vše vypadněte a už nechoďte. Bylo vám tam
hezky řekni to hned, nebo teď už může vyjít osudný výstřel.