V začátku proměnu nehledal;
dveře jsou dvoutvářný.
Zámek mu zpřístupnit nehodlal
ložnici cukrárny.
S návnady dětského vězení
starého rybáře
čeká den, který už nezmění
akordy v kytaře.
Esence z věčnosti nemá čas.
Přesto je konečný.
V zámku by nezemřel, říká hlas;
svobodou netečný.
Vržen do propasti - nuceně.
Náhle je narozen.
Tváří se morálně nuceně:
Životem uvězněn.