Asketa
Asketa* v thawbu*, vetchém* plášti,
po letech samot zlíkem* zničil zášti,
sestoupil z brdy*, šel do lesů,
navstříci ku všem lidským běsům,
potkal on kmeta*, šedý vlas,
a promluvil v něm žalu hlas.
"Ten hlupák starý snad netuší,
že srdce Boha již nebuší,
vždyť Bůh je mrtev, Bůh je ztracen,
a tak jsem byl ku lidem vracen."
Sešel pak do měst, hlouček lidí,
ti za své skutky se nestydí.
Nad hlavou motuz*, akrobat,
na to se hlupák dívá rád;
vyskočil blázen, pošetilec,
akrobat upad mez ten binec,
dav jej tam nechal, ležel muž,
Zaratustra klel lidu duš.
Přečteno 307x
Tipy 2
Poslední tipující: šerý, praetorian
Komentáře (3)
Komentujících (3)