Občas se nad tím zamýšlím
jak čas nám skutky promýšlí
dějí se věci podle nás
nebo jen čekaly na svůj čas
V symbolech skrytá poznání
v rytmech života naplní
pohár mokem probuzení
do dna ho piješ v utrpení
Skrze něj poznáš hloubku svou
v zástupném balastu ukrytou
co dá ti sílu v klidu jít, hledat
... proč jsi se narodil
Myslím, že vůbec zrození člověka byl přírodou "poškozený evoluční plod" vymykající se praktické smysluplnosti. Tak ani vlastně o svém smyslu a účelu života nepřemýšlím a pobývám tak, abych v cyklech přírody škodil co nejméně.
To jen takové mé malé zamyšlení nad konečným řádkem a jinak povedeně napsanou básní.
04.05.2020 14:09:37 | šerý
Děkuji ti moc za zamyšlení nad tématam. Já taky většinou spíš jen žiju snad i v souladu s přírodou, ale někdy, když vidím, jak symbolika funguje, tak potom přijímám různé věci s větší pokorou před velikostí co nás přesahuje. Přeji pěkný podvečer:-)
04.05.2020 18:29:23 | vlnka