Anotace: Pod stolem je větší tma.
Závidím živým že
jsou mrtvý. Závidím
mrtvým že jsou živý.
Závidím snu tu
jeho tmu. Závidím
dnu, ne ten nenávidím.
Do vesmíru bych ho
vystřelil, na maličké
kousíčky rozdělil.
Závidím bohatým
těm, co toho mají
přemíru. Kouknu
do kapes a tam
chcípl zrovna pes.
Závidím těm co
mají v hrdle zlato.
Závidím všem kteří
jsou spokojeni s tím,
jak jsou životem, nadepsáni.
Závidím nenávidím
podivím se, že jsem
podivín. Závidím slovu
že ví co zmamená.
Závidím tmě že je tak
tmavá neprůhledná.
Závidím všem třem
kteří nejsou jako já.
Závidím podivnostem
že se nestydí. Závidím
slunci jeho jas, já bych
ho hned zhas.
Nezávidím sobě, že
jsem se octnul v hrobě.
Nezávidím tobě co jsi
mrtev a měl jsi přetím
mrkev.
Nezávidím jemu co
chtěl by určitě změnu.
Ale neví nezná, je jen
vlastní stín, tak co s ním.
Nenávidím ty co ohrnují
nos nad jinými. Nenávidím
lidské zrůdy, za fasádou
schovaní jsou. A jen čekají
na chvíli která možná nikdy
nepřijde.
Nechci znát drát který
by se zapíchl do oka.
Nechci si s nim tykat
chci jen co nejdále utíkat.
Chtěl bych žít tak abych
nikoho nezranil. Chtěl bych
mnoho nebo i málo toho co je
právě to ono.
Závist - ta tě zraní
vykašli se na ní :-)
„Jen velmi málo je potřeba ke šťastnému životu - to všechno je v tobě, ve tvém způsobu myšlení.“ — Marcus Aurelius
12.05.2020 19:03:44 | Kapka