Konečně přišla,
je v mé hlavě
Přesto není pyšná
Sama, nebylo snadné, zavřít bránu vášně
Čekání na ní
zdálo se tak
zdlouhavé
a její kroky kráčely
tak váhavě
Odpověď....
Všechno od nás chce
Odkud, kam a proč
Jalová, žíznivá noc
Když zlomila se
větev větrů, jenž
tišila pády vládců
Odešli k zahradám,
k větvím květů, plodů
Ožité cesty nesnází
nechci už stavět otázky
Zde už nesmim žít, to jen ty
V toku času bobtnala
dvě písmenka na vysoké babylonské zdi,
vyzrálé hrušce
bych řekla jí, ne už ne