Anotace: Louka plna pampelišek.
Nabodán na
miliardy kopí.
Očí vzhůru klopím.
Jsem k zemi hřebem
přibit. Zde v této hře na
oběť, co má rozepři. Stlačen
do bláta botou těžkou okovanou.
Vášně planou hořet nepřestanou.
Co se musí stát abych zcela
rovně mohl stát. Zcela obklíčen
tím prozatimním svinstvem. Vytvářím
ho sám? Jsem tedy absolutně vinen, tím
svím ledabylým zpackaným životem, tam
za plotem. Ukrojený krajíc svinstava už
je připravený už se chystá dozajista.
Jsem pod ustavičnou palbou děl. Obličej
zabořen do bláta, jež se stal zvláštní
slátaninou bláta, krve a kousky lidských
těl. Už vím kde to jsem, tedy tuším, na
bojišti nějaké nesmyslné války, dívám se
na sebe zdálky, ne nechci tu být, krutost
je tu malomocným vládcem, zde tu všude.
Nikdy nepoznaný klid těla rozvěšené
na všech stromech. Nechci nic slyšet
a přeci stále něco burácí, stromy pokácí.
Odsouzen jen k paběrkování něčeho jež
je už dávno vším možným prošlé.
Prý jsem taky svět ale takový jiný
schovány do sebe, připraven k implozi.
Do sebe nacpaný, prost všeho co je
lidské. Vnitru svém horlivě zásoben
negací, kroutí se a ve mne stále se obrací.
Nemůžeš brečet nemůžeš řvát hlas byl ti
již odejmut. Tichý roztrpčený nad svou
nevyjímečností. Uprostřed ničeho co by za
řeč stálo. Je ráno nebo temná omamná
noc. Chceš být mrtví ale ne zas tak moc, jen
tak trochu pomaloučku potichoučku jen
na vratnou zkoušku. Ledabyle rozhořčený
v nitru svém tak smělý. Navenek k použití
nepoužitelný prostě vrak, že by zase já v
tomhle bezvýznamném roce dva. Vybuchl
si tajně v noci bez pomoci. Válka prostě
tohle dělá, volá děla a pak nosí tvoje, vaše,
tak bezvýznamná duše i těla.