Anotace: Step by step
Cnosti různé, bál
tu hostí. Třesu se
tu nelibostí, nebyl
jsem pozván, tak prudce
poznán.
Skryt za oponou
tou tmavou, černou.
Bit bičem tyčí tlučen
kovadlinou omráčen.
Jsem tu prudce zajíkavě
trudomyslně a zajímavě.
Nůž krajíc chleba krájí
a co prst ten se pod tu
čepel náhle vrhnul.
Všude potoky krve tak
hustě červené a tuhé.
Jako provazce deště, ještě, když
se tomu nahoře, čůrat chce.
Svět naprosté proměny, myšlenka
zešla ze scény zakopla a upadla.
Byla už taková celá uvadlá ani už
žádný odpor nekladla, na smetišti
dějin upadla.
Jo, tam je i ten Lenin, Marx a Engels.
A mnoho dalších mužů starších. Málo
žen třeba Johanka z Arku prý měla
tah na branku a bydlela v nějakém parku.
Neměla ráda sirky kdo ví proč, do jámy hluboké
skoč.