Anotace: Hezké to není, nedoporučuji číst.
Odkopnutý do kajuty
lodi jménem Titanic.
Vymrštěný do výšky
odešli a prý už nechytli.
Vláčen za vozem důsledně
roztrhaný, nikdo už neslepí.
Slepý co vše vidí ale neví,
co stím. Utržený ze stromu
ještě asi brzy, nejsou slzy.
Lynčován davem slušných
lidí, podtržený uvržený ledabyle
visící. Nohy zatančlly ten poslední
tanec, pro smrt za potlesku davu.
Sociálně invalidní ví, vše ví, neprovede
tak si vede. Kočka černá přede, jde se mnou
vedle tebe. Závislý na piluli jež tě ráda
svede, svět ho zebe do nohou a hlavně
do hlavy, co tě prozradí. Odstavený pohled,
výkřik do ticha, muže chlapce bez tryka.
Tryzna za něj co chtěl by žít ale on neumí.
Má strach který neuvidíš, schován jest za maskou.
Srdce bolí nikdo neodpoví, nepochopí, tajně
do šedé zóny odkopnutý, tam si třeba zhebni.
Třeba už je mrtvý jen to neví, kdopak mu to
vypoví. Ochuzený o ten svět hmatem, čichem,
chutí, den za dnem někam jdou si a tebe nechávají
tam, uvnitř beze slova, tě odpustí.
Prišel, vzal to, kdy se to stalo a proč, smrdí to
jako zvrhlost. Malý chlapec ještě živý a pak
co jen cvak a co pak, jen zrůdnost. Léta neodžita
jen propita, do různých masek odlita. Útrpnost
není cnost, jen taková malá smrt a to každý
další den. Není hloupý jen v hlavě mu tam něco
bloudí, vetřelec který ovládá vše, nesnaž se to
uchopit, pochopit, to nelze.
Ztratil víru je mu zle a proto tento vzkaz nacpe
do lahve a odevzdá oceánu myšlenek. Divadelní
kus zahrát zkus toho člověka, jak se probudí.
Úzkost, deprese a núž do srdce už připravené.
Tak co už, už se probouzí všichni na něj skočili.
Svět už není prosvětlen je tmavý a slunce už
tam taky nikdy nezasvítí jako i v prdeli.
Nemohu spát nemohu vstát otázky jen si
klást. Neforemné posměšky cítím jen trapnost
nad tou svou maličkostí. Opuštěný ostrov jménem
mým je nadepsán, je tam samý strach neopodstaněný
ale věrně věčný. Na pláži je tam v písku obrovské SOS
už toliko let. Spánek jediný můj přítel, chtěl bych ho stále
spát. Vypsal se ze svého rozkladu, nálada chytla se za hlavu
a tu temnou nicotnost, začala zas do něj vší silou cpát.