Anotace: Nesmysl k odpisu.
Usmýkaný člověk, nevděk
je libo životu. Rty sevřené
před krutostí zachráněné.
Nesu voda do oceánu.
Lednici daruji Inuitům.
Babiš dostává dotace.
Hnízdí v hnízdě čapím.
Nesmyslnosti které ční.
Jak ti to zní, jako pověst.
Na oko pěst, jako čirá lest.
Pro někoho bolest pro druhého
potěšení, masochista tomu
prvému se nesnesitelně tlemí.
Svět požírá sám sebe.
Vykvetl květ, býložravec
pochutná si, na něm zas.
Predátor už ho žvýká v tlamě
Další den který není vidět.
Člověk jako ničitel všech světů.
Nebo se jen prostě, nepřístojně
pletu.
Upletu si svetr najdu svou
nejsnažší cestu, tímto světem
se pak propletu. Někdy trochu
nenápadně, z vysoké skály upadnu.
Do hluboké jámy se propadnu.
Svět se třese něco nese, žárovkou
my bliká. Snaží se my něco říct nebo
jenom do chytra se chce vybarvit.
Opravdový svět, zrovna nesu si
ho na zádech. Je fakt těžký, je i
nějaký ten lehký, tak co je. Jestli
ano, chtěl bych ho taky aspoň na
maličkou chviličku, nechte mě prosím
zkusit ho nést.
Dotyk z povinnosti tam kde se
láska postí. Nevěř všemu co se
tváří hezky, směje se to na tebe.
Přetvářka a pokrytectví mnoho
lidských bytostí zná ho dokonale
Tuhle komedii či tajuplnou tragedii. Jak
otočit si tě kolem prstu a pak z grácií
sobě vlastní a hnusnou ten prst
nenávratně ulomit. Tlukot srdce
změnit, jeho strukturu proměnit.
Zde jsem tady čekám na co, to nevím
ale chci to. Přímo tady, je to zde velkými
písmeny napsáno, SOS. Nevidíš mně, jsem
k přehlédnutí, možná ano nebo je to tak
více pohodlné. Jsem už ztuhle utvrzen že
už to tak zůstane. Ochuzen, probuzen, abych
mohl dále spát, co by mělo se stát. Možná
ho už strčit jinak proč by tam stál, výšky
prý nemá rád. Tak co už spadl, ptá se někdo
dole, ješte ne, je to jenom srab, ani ten svět
nedokáže odevzdat.
ti ho z grácií sobě vlastní
Tímto světem se propletu, to jsou ale pěkné kličky tricepsi :) líbí se mi celá báseň :) zdokonaluješ se čím dál více ti to rýmuje a tvé myšlenky jsou místy kruté, ale zároveň i vtipné :) když si situaci představím. Jsi sám sebou ve své tvorbě. Děkuji že můžu nahlédnout. Duše, ta v tvé básni je
02.06.2020 22:56:05 | Isla
Nesu vodu do oceánu ….hnízdí v hnízdě čapím, to se Povedlo.
01.06.2020 14:50:20 | Jeněcovevzduchukrásného
Početla jsem si u tebe, tvoje psaní sice zazebe, ale není nezajímavé... i rýmy dobré se mi zdají, trochu podiv nad málem ohlasů zde, asi příliš a jen negativní stránky života. Nebo absence tvé přítomnosti u básní druhých, nevím, ale dost tvých veršů, myslím, stojí za přečtení. Ahoj a měj se, snad taky směj se!
31.05.2020 13:16:12 | Kapka
Ahoj měj se taky fajn, nepíšu o lásce. Máš pravdu málo lidí mne čte, ale já jsem rád za každého i za tebe že jsi mne objevila. čau
31.05.2020 18:05:38 | triceps