Anotace: Tady se nezasměješ.
Skřípl se ve
dveřích vtip.
Nikdo se nesmál
neplakal. Skřípl si
tam pointu, byla
jenom ve triku.
Stojí na židli
chvíli snad i
nějakou hodinu,
tam prý přemýšlí.
Okolo krku slušivou
šibenici a ještě neví.
Kdo mu napoví
prašivý prožitý
neživot. Nebo jeho
úzkosti spojené s
fyzickou, neodolatelnou
bolestí. Někdy hůře někdy
ještě více, bolí srdce opravdovou
bolestí. Nač a proč nikdo
nepomůže, psychiatr na
dvě věci. Proč mne do
toho světa pustili. Takto
velmi rozbitého.Čeho
chtěli docílit, já nechci
umřít já chci kurva blít.
Odkopl tu židli a teď
tam jen za krk visí.
Žije houpe se tam
ze strany na stranu.
Zasloužíš pochvalu,
nejde tě tak lehko
zabít. Vaz se nezlomil
a tak tě ten provaz
škrtí. Tak co byl to
dobrý nápad, takhle
život odkopnout. Tak
jak ještě dlouho tak
kdo s koho. Vidím mu
na tváři nebo spíše na
tom brunátným ksichtě.
Výraz taký, který říká
že to asi nebyl můj
jeho nejlepší nápad,
co ho takhle napad.
Je na půdě visí na
trámě a ten se jen
tak nezlomý. Jedině
ten provaz co se stále
zařeřává. Je to peklo
co to upeklo, hlava mu
snad vybuchne. Hledá
oporu na nohy, už má
nápad. Rozhoupává se
a je to, snad ten hřebík
vydrží. Z posledních sil
rozkročuje se obouma
nohama a oprátku zařízlou
do krku, z krku konečně sundavá.
Leží na zemi oddychuje
jako lokomotiva, nasává
strach. Nikam neodjede jen
se tam klepe, hodiny odpočívá.
Hlavou kývá nemrtev živ je
dosti. Další nápad namočen
a zpracován do nepěkné pitomosti?
Až se oklepe a další nicota
na dveře mu důrazně zaklepe.
Až mu bude tak zle jako mě
je teď. Začne zas přemýšlet
na konečný finální střet.
Proč není pohádka o zakletém
pitomci. Jež polibek ho zachrání.
Asi si ji napíši pak ji zlovolně
obklíčím a těžkým kulometem
skrz na skrz prostřílím.
Nebreč nad rozlitým mlékem.
Nebreč nad rozlitou krví. Co
se s tamtím tělem pojí. Už
nestojí jen tak leží. Kulka v hlavě
kus mozku sebrala, tak už to
dokázal. Takže happy and jak
v americkém romantickém kýči,
monumentálně se tam nade všemi tyčí.
Všichni brečí nad štěstím které
se právě tu i zde odehrálo ale není jisté
jestli se to takhle zrovna doopravdy
všechno tak krásně stalo. Tak sbohem
na další zkurvený nový den i na ten další
co po něm příchází. Prostě všechny další
dny ne prožité ale přežité, tak už kurva
zmrde chcípni, nebo ne, je mi stále zle.