Nástup fanfár
Nástup fanfár,
ovace začínají.
V ovoci to zraje,
jako v symfonii.
Zraje to a zraje,
ve vínku ta fuga hraje.
Šestihlasá saň už nastupuje,
hlavou z bronzu,
sem tam pohupuje.
Plameny šlehají,
oheň šílí,
v notacích.
Jak bláznivé a souzvučné,
jsou ty nástroje vznešené.
Tam buben, tam klavír,
tam flétna zobcová.
Famózní, famózní,
tu odevšad zní.
Melodický náběh to byl,
který sladce i hořce,
ten nálev posolil.
Fantázio, fantázio,
ke konci se zpívalo.
Malá holčička,
dojetím kapku uronila,
kde slzička ulpěla,
v orchestru tulipánů,
tak, tak barvitých.
Do mámení do mámení,
mámivé to v strunce omámení,
vylétlo,
v písni labutí.
Přečteno 185x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, jenommarie, šerý, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)