Omnium enim rerum principia parva sunt
Počátky všech věcí jsou maličké.
Ach, jak touhou nitro pláče
starostí otce, chtíčem kráče
v světa pohled, snivé robě
jež tím dech života dalo Tobě.
... niterné hnutí mých pocitů. Touha být otcem, zažívat krásy i strasti rodičovství. Darovat nejcennější dar, dar života. Stát se nesmrtelným, neb v onom maličkém stvoření koluje krev mne a mojí nejdražší osoby ... Být tak tři ... Vědět od té chvíle, že mým životem je ono maličké stvoření a že ono je na prvním místě a to za všech okolností ...
... být hrdým manželem, otcem a být tu pro svoji rodinu den, co den, hodinu, co hodinu a minutu, co minutu ... po zbytek mého života ...
I muži mají své velké sny, jenž se druhým mohou jevit jako samozřejmé ... ale přec je pro některé z nich někdy obtižné moci nastoupit na cestu, která není vždy prosluněna jen pouhými krásami, ale i stíny a úskalími života ...
S hlubokou úctou Váš Jean-Paul