Ruch velkoměsta
Tu ruch velkoměsta,
ten chaos,
co ruší i remcá.
Po ulicích to chodí,
jako robot,
co nečinně hledí,
a v ústraní se hroutí.
Zavání to, zavání,
puch se šíří,
a je nestálý.
K tomu lež a klam,
a je klonován.
Být sám,
nu,
to je chtě nechtě,
bídou lynčován.
Pozorován i nepozorován,
stínem je však varován.
Nechce býti ovcí,
těch je všude,
a je to k zlosti.
Bééé,
to tedy néé!
Né a néé,
to radši bude,
to velké E.
Ano,
to velké E,
co prorazí i zeď,
a palicí tak hleď!
Co jen zbyde,
to jest špalík,
z filtrů i cigaret.
Trochu kouře,
trochu rýmy,
kapesník je to,
co zničí viry.
Očišťen, buď očištěn,
od těch hyen,
co slučují ten jed,
kterým chřestí,
ten záludný zvěd.
Víš, senzibile,
ty to víš,
kde se pase,
ta jitřenka,
která skotačí a hlásá,
že je očistcem měst i cest.
Viď binokulární,
a měj oči v pěst!
Přečteno 185x
Tipy 9
Poslední tipující: Frr, Psavec, Lighter, Ziny, Isla, šerý, jenommarie
Komentáře (8)
Komentujících (5)