Anotace: ...tak si hlavně nenechte nic ujít... :)
Slunce si dnes protáhlo spánek,
možná už nespatřím úsvitu zář.
Jen déšť a chladný otravný vánek
ze stráně smývá pryč moji tvář.
Padající rampouchy mě přitloukly k zemi,
v útrobách kvapně se zabydlel mráz,
Tak ještě se převalím a smutno je mi,
že s každým pohybem lámu si vaz.
Jiskřičky tancují, táborák plane,
k nebesům prosebně pospíchá dým,
čas si to rozmyslet, než něco se stane,
tak se snad raději probudím.
Promnu si oči a zkusím se zvednout,
znovu se rozhlédnout, vstát na nohy hned,
třesu se, kůže mi začala blednout,
po stráni odplouvá obličej a celý svět...