Obraz od odrazu
Obraz od obrazu,
touhu zrcadlí,
v odraze září zář,
co prozáří svatozář.
Mající krásu, mající cit,
uspává i poklidný lid.
Baladou romancí,
zlehýnka vzývá,
ten dojem prosklený,
v namazaném chlebě,
a s křupkou v okrajích,
kde ubrus zdobený,
je zdoben vzorem achátu.
Jak nevýslovné,
jak neskonale sladěné,
jsou ty cukry třtinové,
do barevných duh,
a morbidních to much.
Oblouk z mráčku,
prchne s dešťem,
u slunce si prohřívá,
ty křidélka pavích oček,
motýl Emanuel.
Cvrčci cvrkají krovkami,
kobylky skáčí na koních.
Chaloupka z perníčku,
v obraze ční,
skřítek kouzelný,
zabloudil v bájích.
A labuť plachtí plachtami,
nad horami i řekami,
kde je rozbřesk vřezový.
Obraz mátoží se,
v mátohách,
chýlí se ten konec,
v jinotajných představách.
Pařížská modř kompozicí kraluje,
a kolorit vystupuje ze stupínku,
z giga čar i metamorfóz,
a v indigových, tmavětmavých čárů,
s hrníčkem hnízdících čápů,
kde je levitační čaj.
Transformace do formace,
z obrazu to razí,
vystoupne to a chodí.
Děj se živoucí úkaz,
co sobolí štětec vytesal!
Přečteno 178x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, jenommarie, Frr
Komentáře (7)
Komentujících (4)