Žijme
Žijme, milujme i rozsévejme,
to blízké našim citům.
Prožívejme doušky plňe,
po doušcích vinných rév.
Vychutnávejme korpusy dortů,
s krémem piškotu,
se závěrem třešní,
té stopečky višní.
Zakousněme se a nechme plynout,
v tom patře lichotivých úst,
zánovních receptů.
Milujme vděčně, lásky tvořme,
a modelujme bezmezně.
Explozí vztahů má zápory,
co vybuchuje i brouká,
nech žít a pomiluj sopečné.
Rozsévejme úrodné,
aby klíček rodil,
dar zdarem vyklíčené.
Sejme a neohlížejme,
po svých únavách,
dotykem bořme v hlínách,
bořme a sboříme,
ty bahnité pobřeží,
které pokorně přijímají.
Tak, či mák,
kladivo nebo krompáč,
nabere sedření,
toho poctivce v kazajce.
V žití žij, muž a žena,
o ramena opírá,
své křehkosti něhou zásněhů,
v zasněžených krajinách.
Vymalovávejme rozpuky,
co povadnou a opět vzrostou,
do hadích šlahounců,
Rozsévačem,
který po životě života světí.
Přečteno 170x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, mkinka
Komentáře (0)