Čeřivé
Dotyk přizval čeřivé,
ó ano, čeřivé.
Hladinami zvuků rozezněl,
ten samet labutí,
esencí budící.
Ó ano,
líce vlažně chladící.
Peřeje říčkou tají,
v expresi tajnosnubné,
a omočeným prstenem,
přízraky z míst,
jež naléhají mocným poutem.
Zirkony zdobí malované,
vyzdobeny údolím mlh,
krojem vykrojené,
pukanci dychtící.
Secese ornamentu svádí,
ó ano,
svádí výtvory spletité,
do zahrad Semiramidin,
světů visutých,
nad branami legend.
Vřesová studánka zračí,
zázraky pramenů,
ukotveny v pověstích,
a zažitých křížků.
Vypálené symboly a mýty,
jsou hrdě spjaté,
do okovů kovářských,
kladivem Héfaistose,
vpravdě belhajícím.
Dotykem se dotýká, ó ano,
božstvím dotýká,
toho krajíce slibů,
ve šperku překrásným.
Ó ano, ó ano,
rozkrájej mračna,
na nudličky tenoučké,
kde prodchneš mile,
tu vlídnost šití,
vládcem upletenu.
Mraků pletí,
mraků zadaných,
v bačkůrkách svých,
výhřevných ztepile,
a teple vinoucí.
Ó vinouce, ó vinouce,
vyřkl popínavě.
Přečteno 151x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, šerý, Psavec, Tomcat, Vivien
Komentáře (8)
Komentujících (5)