Srdcem být
Srdcem být vzbudí touhy,
souzněním v hrdličkách,
šatů rumělek plaví vážky,
odevzdáním v peřinách.
Muškát květem nachový,
mušketýrem zdá se,
přičichne si k meči,
a vybojuje zasnité.
Medové váčky prostřou,
medovníkem zastření,
tácy vytříbřené,
vyloveny v mořích.
Zrak orlí vyletuje,
z hor duha plesá peřím,
draci mrakem ohnivý,
Universem lodí.
Srdce mít vzývá bál,
stopa motýlů lne,
ruka k pasu krásy zadá,
milovanému se vzbouzí ret.
Srdce dej,
svorně krájej v krajích,
po ovocích hroznů,
nezaprodej z jediné,
a přijmeš dary Bohů.
Přečteno 162x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, šerý, mkinka, Vivien
Komentáře (5)
Komentujících (4)