Anotace: "O Cibuli" nemusí být pro každého až tak vypovídající název, ale koukněte se sami (=
Roztomilá
Je socha anděla bez křídel
Nevím, co bych komu záviděl
A je to krásné,
cítiti Tebe.
Zbraň nemilá,
Je má velká cibule,
Která tváří se nadule...
A povrch její
Je bez špetky chutě
Uzavřená
Je má duše lidem vně
Však nelze myslet si naivně,
Že bych byl stranou,
dočista izolován
Vytvořená
Je cibule obranná
Vevnitř je mastná a slaná,
Povrch chuť nemá,
Neboť je cibule němá.
Každý tak trochu obalený,
své chutě nerad odkrývá,
však když přijde vyvolený
rázem jde k chuti i vůně vábivá...
Moc hezké, Rosere :)
03.01.2021 14:51:44 | Emily Říhová
Děkuji moc (=
Váš básnický komentář je pravdivý, když se objeví vyvolená/ý, brzy se dostává k tomu šťavnatému v nás (=
03.01.2021 16:02:48 | Roser