Sklíčka křehká
Sklíčka křehká popraskala,
vichr smrští vzlykal,
svědkem osudu bolest přišla,
cejch trestal.
Ach, ty hříčko figurín uměle stvořený,
krysaříku bez píšťal lhůtou vypovězený.
Ach, ptáče pláče, skoky nedoskáče,
voda studnic zeschla,
strašák klasy neposbírá.
Víčka ztěžklá ulehla, dřinou konání,
horníci na šachtě, dech berem zatnuli,
od hornin výprasky.
Jazyk váže pochody, vojáci salutem,
jdou záletem do vojny.
Bombardérů sypou,
broky v myslech trvají,
buldoci zběsile koušou,
minové asvalty.
Ach, kolik toho vytrpí,
kolik kopřiv spálí,
a za kolik splatí,
tu knihu vyznání.
Ach kniho, ty zkreslená,
ty hříbě zvířat,
uchována ve stájích,
pod nebem širým,
v řádcích snad...
Přečteno 165x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, šerý, mkinka, Marcella
Komentáře (4)
Komentujících (3)