Medituji, evokuji
Medituji, evokuji a nasávám,
letím letím,
do rozkrájených snách.
Nad galaxií Buddha bdí,
nad smrtelníkem v pokoře stane,
a čistěskvouce okem dohlíží.
Jak chyby učí učené,
v knihách černobílých moudrostí,
kde černá s bílou vysvětí váhu kyvadélek.
Medituji, evokuji a prosívám,
prosím, rosím,
aby rozséváč mír světů vozil,
výkvětem tónin maestros.
Hej kočí, roztoč povozy,
maratonec zaběží rekordy,
koloběh kružnic,
ani párem divokých hus nezastavíš.
Medituji, evokuji,
a zaspal jsem v náměsíčních nocí,
kde po měsíci Měsíčník s peřím zašeptl,
vrať své srdce Zemi,
a rozpraš v duších lotosů.
Medituji v nemožných,
tavím splynutím,
rozmnožuji tvárné netvary,
a rozbrušuji váčkem nešvary,
po vatových zdání.
Přečteno 140x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Psavec, Vivien, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)