Marně hledám studny na poušti
Anotace: Báseň o iluzi studny
Marně hledám studny na poušti
sotva vítr písečnou dunu zvedne
marně hledám srnečku v houští
v noci při měsíčku, než zbledne
Zlato listů pod nohama chřestí
jako mince v koženém váčku
jež u sebe nosívám pro štěstí
a studni napít dá déšť z mráčku
Pod mraky slunce vytasilo meč
jakoby chtělo všechnu vodu mít
jakoby zlaté parsky šly na zteč
na poušti z kamenné studny pít
Přečteno 226x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Frr, Lioness, Psavec, Rozmarýna
Komentáře (2)
Komentujících (2)