Sbírka: Nespravedlnost
Nevinný spasený život,
trocha pláče, trocha radosti,
trocha nesnáze, trocha starosti.
Kdo skrývá se za utrpením druhých?
Bojovat za pošetilost, za svobodu.
S uhasínající nadějí v očích
marně doufat v dětinský sen.
Tiše pozdvihnout ruku k výstřelu.
Pozorovat očima jako ostříž,
a přesto nevidět dál,
než za hranice vlastních představ.
Oslepit, umlčet - ovládat dav.
Vzít do rukou cizí osud.
Krádež nespravedlivé pravdy,
Dar zaslouženého trestu.
Na rukou nemytá špína,
a přece ospravedlněná.