Básnické sloky
Básnické sloky,
ladí písně éterické,
unášejí kamsi k závratím,
skutečnost měkce zatahují,
po čepeli leskle vzplývavé,
cizokrajně kukají,
přesladce přesolují přednesy,
koktejl v oku oka,
sítnicemi rozdmýchává euforie,
ve přelétavých letů,
vínově ohnivých plameňáků,
koutkem jízlivě opuchlým,
v rozpuku šerosvitné bázlivosti,
po rokoku vonných pomád.
Veršem,
lovem jsoucna hrdě pletem,
mračíme se s úsměvem,
do pražícího slůvka,
zrnek zrníček kávových.
Lávovité poezie,
jsou poezií neočekávané,
kde a kdy,
Ten procítěný lalůček,
pozastaví svá hříbátka,
prochladle zkrásněná,
klopýtnutím,
v třejících kožíškách.
Přečteno 166x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Majda, Isla, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)