Naděje
Naděje žije a přežívá,
bez ní by nebyl smysl,
a to je psáno,
v tříšti zrcátkových lagunách.
Černá labuť vystlá peřím odiv,
beznaděj flétnicky vzdává se mrakům,
kde balet roztančí louskáčkem klíčky,
a zazpívá rtěnkou,
na koutcích máslových rtů.
Nadějná žílo,
horo třetihor mamutí,
mízo pyramid,
proudíš větrem pramenů,
po větvících stomořádků víříš,
vírou smírných hrdliček,
a sil očistných mínótaurů.
Kdo byl a pobyl v jámě,
zaznamenal a poctil osvojené skřepoty,
s duchem svatých stínů.
Proboj se,
a ustojíš prahy výtoků,
kde naroste křídlo zlomených,
vykřiví své ztracené rohy,
dozraje k žalu dějiství,
kam čas sípe v pískách,
a ta někam dožijem,
v tom trvalém zahnízdění,
v tom zapředeném vývinu,
Námi obletujících ledňáčků,
třepotavého modrozdání,
nezmírající,
oné blýskavice,
oné nadějné...
Přečteno 221x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Majda, Marten, Psavec, Vivien, Iva Husárková, Medved23
Komentáře (2)
Komentujících (2)