K vlkodlakům nadoraz
Když přestárlý prach usedne,
tak hodina odhodí svůj vlak,
někam v ústřižkách zmatených.
Prohlubeň hloubí skleněné lebky,
jenž stopují bosé mnohonožky,
u ztrouchnivělosti mladistvé.
I brodivý pták neplave,
propadá se blána od harce,
do zoubkatých vřídků klád.
Tmoucí den,
je dnem pozítřků,
rozednívajícího přetáčí žluťásků,
letem výpravných zmítání,
zírajících ledovců.
Paklíč křížů chrastivě válčí,
a vyvěrá k moudrostem,
po pramínků zkamenělých vos.
Jak duny příčně sluní,
k našim novelám,
srpkovitě přesouvají ramena shonů,
tak i zloba s dobrem,
přežvýká tepené větry.
Přeživší zouvaných map,
zavyjí k vlkodlakům nadoraz,
aby lepavé fotogenosti,
ve snímcích odžili.
Přečteno 199x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Frr, Iva Husárková
Komentáře (0)