Nic.. to je oč tu běží
nic zvládneme
jen ztěží pochopit
nic to je tu věčně
nic neustále
vecně proudí
proudí a je
všudypřítomné
nic je všude a nikde
naše iluze
něčeho v ničem
ho nepřesvědčí,
aby zelo prázdnotou
nic je plné života
života věčného
čistého, rozmanitého
jedinou naší jistotou
je růst a proměna
proměna všech a všeho
je alfou a omegou veškerenstva
ano, Nic..
to je oč tu běží!
nic zvládneme
jen ztěží uchopit
musíme dospět,
dozrát, poznat,
že nic je skryté
jen těm
co ho nechtějí vidět
těm co nechtějí
dospět