Větře přechodný
Klaním uctivě větře přechodný,
přízraku z výšin,
to blyštivé božských hlasů,
jež zahustí lazurem mráz,
k azuru plesatých zirkonů.
Ptačí letec krouží shůrou,
a věští polibek andělský.
Sni snějíc snem,
pohlaď smrt špičkou malíčku,
přiraž k planetární stanici jedinečnost,
a jednou z nich opět vstaneš,
v klobouku bezedných zlatomuškách.
Vánku vanoucím neviditelnem,
viň titanem šedých hor,
obtěžkej slepé hromotluky,
a přičaruj harfické strunky,
drnkajíc o cit zpěvný,
s průvanem lampičkových hyád.
Přečteno 152x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, enigman, Iva Husárková, Koala, Psavec, Vivien, Majda
Komentáře (5)
Komentujících (4)