Sbírka: (S)hluky slov
Býti viníkem vlastní neviny.
Nepoloviny.
Úsvit uvítá sílu myšlenky -
neumlčené,
vůlí netknuté
podmínky.
Léta rozbitá fakta pomíjím.
Kalem odpouštím cosi ztracené,
neodeznělé
pro tebe.
***
Táhlá pozvolnost bere důslednost.
Čím si přetrvá vlastně neměnné,
neodpuštěné
pro sebe?
Přežít bez tenze jednou možná lze?
Vnitřní suspenze...
Střípky bolestí temnem zvířené -
neobroušené,
sto krát zrozené
vzpomínky.
***
Hledat pro druhé stejné podruhé,
nebo podobné, které nebodne?
Nesnadné.
Jak to dopadne?