Sbírka: (S)hluky slov
Jak dnem se mží
a v drobných kapkách padá voda z mraků
a kane změtí úzkosti i strachu,
jež zrcadlí se v kalužích,
jak vlastně žít?
Vždyť smysl cílů cosi vymazalo.
Vždyť příliš mnoho strastného se stalo
a tak málo
nadějí přetrvalo.
***
Jak dnem se tmí
a těla domů svírá souhra stínů
a splývá silou smíření i splínu,
jíž rozpíná se v ulicích,
jak opět snít?
Vždyť každá touha vyzní do ztracena.
Vždyť zklamání je příliš velká cena
a ta změna
nebývá pochopena
***
či nahrazena,
když tíha prostých faktů
je synkopou změny taktu.
jak vlastně žít, toužit, snít? Otázky věčné. Moc hezky psané, včetně fontu..
16.05.2024 07:54:05 | Svensen
Pochybnosti, obavy, úzkosti... Aniž nám kdy dojde, že většinu bolesti, se kterou se v životě potýkáme, nám působí naše vlastní myšlenky.
01.05.2021 12:15:12 | Danger