Anotace: @&@
SYMBOLY
svět nás rád krmí symboly
snad abychom se měli k čemu upínat
symboly ale nepotřebují nás
jsou natolik odosobněné
že jsou samy o sobě mrtvé
neživí cizopasníci na napadeném jméně
jehož skutečnou podstatu zbavili živé identity
nikdo nežije věčně
nejméně ze všech však ten
kdo se stal ke své smůle symbolem
protože jeho život vybrakovala smrt
dokonce ze všech vzpomínek pamětníků
aby ji nepamětníci mohli přibít na kdejaká vrata
a měli se čím zaklínat
ti
co milují symboly
nemilují život v jeho zázračné proměnlivosti
milují věčnou smrt
v její omezené konečnosti
která bují jen metastázami příživnických novotvarů
symboly jsou směrníky do světa myšlení
které nebolí
protože je umrtvené
do šprtavých příruček pro školy
a prázdných hesel pro voly
Zlaté Hory, 29. 5.2021