Anotace: Recyklované filozofovanie z r. 2019
(Prudké vlny
narážali na brehy osudu
a úplne bez studu
menili jeho tvar.)
Presýpacie hodiny
sú najlepšou metaforou
vnímania času.
Jednotlivé zrnká piesku
sa nám javia
ako neskutočne dlhý bod
v kontinuite diania.
No spolu
ten zhluk zrniek
plynie rýchlejšie,
než si vie ľudské oko všimnúť.
Keď na nahromadenú kôpku
dopadne posledné zrniečko
človek si uvedomí,
že sa ani toľkokrát nenadýchol
ako si myslel.
A tak sa i v našich hodinách
rozdeľujú zrnká púšte,
aby sa znova našli
na dne ich sklenenej klietky.
Keď sa i ten najposlednejší zatúlanec
rozozvučí o steny zo skla,
vtedy sa naše duše spoja
v tomto i inom svete
a už sa nikdy nerozdelia.