STÁDO
Jak stádo sa ženieme,
nikto vôbec nevie kam,
hlavne, že sa hrnieme
cestou plnou samých jám.
Načo nám je mozog v hlave,
keď nechceme rozmýšľať,
jediné, čo chceme práve,
výhovorky vymýšľať.
Necháme sa osprosťovať
chamtivými luzami,
masu biednych vyprosťovať
zaplavených slzami.
Poučenie z minulosti
vyprchalo z pamäte,
iba vnútro plné zlosti
absolvuje spovede.
Nemysliac na budúcnosť
rozbrázdime celú Zem,
pokora a skromnosť cnosť,
nehodí sa dnes už sem.
Bojujeme nezmyselne
ako úplní hlupáci,
škodíme si úmyselne
sťa zaslepení panáci.
Pretekáme ostošesť,
víťazom ten, kto má viac,
bežnou praxou klamstvo, lesť,
všetkého sa zmocniť chtiac.
Virtuálna potreba
vnútená nám umelo,
zhŕňať krámy netreba,
ohrádzam sa nesmelo.
Prekvapené pohľady
nášho stáda ovečiek,
ja opäť bez nálady
rozdávam pár poučiek.
Vysvetľujúc trpezlivo
nevýhodnosť úverov,
vystríhajúc bojazlivo
pred bankovou úžerou.
Opakujúc dokola
nevyhnutnosť ochrany,
chamtivosť, tá potvora,
nezná žiadnej zábrany.
Kto nám oči otvorí,
zmeniť ciele pomôže,
rozumne svet pretvorí,
než nás skaza premôže?
Nejsem stadni typ. Clovek nemusi byt stadni typ. Presto ma vedet, co je sobectvi.
Pripojit se k ockovani a ke stadu je krok vule pomoci
nam vsem.
Opak teto vule byl a vzdy bude opakem dobre
vule.
Zadne mlhy to nemohou zastrit.
17.07.2021 19:13:38 | ttragelaf