Z nebeských
Vyleť, doleť,
roztáhni křidélko,
které zlomilo pýchu z kaluží.
Pán prstenů otáčí božstvím,
z nebes povstal posel výprav,
a do ohně plamínkuje křest,
kde procitnula jasnozřivost,
co prodýchává stopy předešlých věků
minulých životů přejíc chudobám.
Azur rób Primabalerín tónuje,
kobalt laguny víří k chomáčím,
fialková vyzývá k hořejším,
zašedlý soumrak pokukuje k valčíkům,
krab pozpátku uniká proradným rackům,
večerní paní si staví z oblohy měsíc,
a do nebes vtírá se Gabriel,
s anděly schraňující kódy čar,
aby zhojili polepené trhovce,
a donesli tiskařský výtisk,
k ušatým pérovcům.
Nebesa nebes,
putujte v míze neodbyle,
bezová bezinková,
líhnou se z polesí svazky,
kde beránek ovčí dupne k baladám,
a schoulí se,
po vločkách jarních toulení,
s obloženým výstřihem,
obloho lodiček,
obloho svatebních šatů.
Přečteno 157x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Vivien, Psavec, Amonasr, paradoxy, mkinka
Komentáře (9)
Komentujících (5)