Bezesná

Bezesná

Anotace: *)*)*

Po nocích večera,
v té probdělosti,
stáváme se statickým jevem,
který nehodlá hibernovat,

náměsíční si o sobě hoví,
ve zpařené astrologii,
jimž peřina rozvíří drátky snů,
vypravujícím o červené dívce,
v němž je zašmodrchaná křehkost.


Když zasníš alespoň hodinu,
utkvíš letící talíř blech,

a co když je to marijánka,
tak halucinace obstojí do rána,

kéž by se narodil metaforicky,
a v semaforu rozblikával svědomí.



Bezesná snějícem,
procházíš skrze ukryté světy,
hlaďoulince pohupuješ po ódách,
kde rozpojíš zapomenuté,

a My uvěříme zvěsti,

že jsme atomem,

kdo ví jestli,

už zašeptla...
Autor Dejvis, 17.08.2021
Přečteno 178x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, šerý, mkinka, paradoxy, Iva Husárková, kudlankaW
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dikes *

17.08.2021 12:30:56 | Dejvis

líbí

Rádo se stalo. Mkinka mi obsadila klávesnici. Tak hladím svoji milovanou uličnici.

17.08.2021 12:42:15 | mkinka

líbí

Tato báseň se mi opět moc líbí. Vše dobré přeji Tobě.

17.08.2021 11:30:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel