Motýlkový

Motýlkový

Anotace: *))))(

Jak lásky na louce vonné,
jak na odiv divotvorna,
jak se kadeřavě stydí,
jak křídla psaná rukou v pýše,
jak šifra Leonarda mystická.


A kdo že to poletuje z květin větených,
jež je čarovným skladatelem,
co úpěnlivě nasává řasy atmosfér,
a opopej pompézně plachem zahustí...?


To motýlek hřebenem udává allegro,
předvádí své jízdy a pomrkává,
jeho jedinečnost zůstává platinou,

a na kohokoliv přistane,
zasvětí jej rytířsky,
v nepřeberných okruhů zmítání,

a zdvihne půlku světa kraj.



Motýlkuje

pocity fénuje do koutí z proutí,
a prach se usadí v kmínku,

jež svléká jitro bělev,

to nitro léta,

tam někam půvab vsadí.
Autor Dejvis, 21.08.2021
Přečteno 160x
Tipy 13
Poslední tipující: Vivien, Iva Husárková, Frr, šerý, Psavec, Fialový metal, kudlankaW, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Díky Vivi **

22.08.2021 11:57:37 | Dejvis

líbí

Pěkně třepotas Dejve, líbí se mi to.

22.08.2021 11:55:09 | Vivien

líbí

Děkuji pěkně líbezná

21.08.2021 09:21:04 | Dejvis

líbí

Rádo se stalo.

21.08.2021 09:30:37 | mkinka

líbí

Perfektní šifra mistra Leonarda.Bezva.

21.08.2021 09:20:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel