Peklo s křídlem
Kam se poděl Anděl,
když scvrknulo peklo vejš,
s křídlem zbitým,
kde z okenic nicot,
vypršel kouř z modlitby,
a posedl farářského syna,
z uvázaných pout,
jenž uplakané hory,
převzalo pokání hojných půd,
k svatostánkům jeslí,
po nocích svíček tmy,
z výprav křížáckých letů,
a krků bezehlav,
jež snesou semínko v popírkách,
za nadějemi přesvatých věrozvěstů,
být tím ptačím člověkem,
a nebýt pouhým stínem.
Přečteno 166x
Tipy 13
Poslední tipující: Frr, Vivien, Psavec, petrzal, Fil, Isla, blues, mkinka, šerý
Komentáře (7)
Komentujících (4)